Kedd, 2018-11-20, 9:36 PM Üdvözöllek Vendég


Riofire

Főoldal | Regisztráció | Belépés | RSS
Honlap-menü
Honlap-menü
Okkult lények [16]
Különleges lényekről szóló cikkek.
Érdekességek! [10]
Érdekes tények.
Szellemek és kísértetek [6]
Leírás szellemekről.
Boszorkányok és varázslók [8]
Mindent róluk és a körülöttük rejlő titkokról.
Mítoszok és legendák! [2]
Történetek.
Belépés
Vidi
A fejezet kategóriái
Okkult lények [16]
Különleges lényekről szóló cikkek.
Érdekességek! [10]
Érdekes tények.
Szellemek és kísértetek [6]
Leírás szellemekről.
Boszorkányok és varázslók [8]
Mindent róluk és a körülöttük rejlő titkokról.
Mítoszok és legendák! [2]
Történetek.
Lélekszám
Próba
Okkult lények [16]
Különleges lényekről szóló cikkek.
Érdekességek! [10]
Érdekes tények.
Szellemek és kísértetek [6]
Leírás szellemekről.
Boszorkányok és varázslók [8]
Mindent róluk és a körülöttük rejlő titkokról.
Mítoszok és legendák! [2]
Történetek.
Szerepjáték
Főoldal » Cikkek » Okkult lények

Elementálok


Az elementálok birodalma szabad gondolkodásaink következménye.Az önérvényesítésben létező én ember életének következtében minden emberiség alatti birodalmat ugyanaz jellemez: minden forma és minden életösztön az önvédelemre és önkarbantartásra van beállítva, mindenki és minden a többiek költségén él és létezik.

Gnómok -ők állnak a legközelebb a föld elemhez!A gnómok a leggazdagabbak az elementálok közül. Üregekben, bányákban, barlangokban élnek. Ők a leghasonlóbbak személyiségben, mind jó és rossz pontban, de ők különösen áldozatul esnek az emberi természet minden gyenge pontjának. Hívhatók, ha segítség kell anyagi dolgokban, stabilitásban és növekedésben.

Szilfek - levegő elemével állnak kapcsolatban!Szilfek kapcsolatban állnak az emberi elme aktivitásaival. Befolyással tudnak lenni ránk és inspirálják az ember; gyakran gyülekeznek a költő vagy a művész körül, hogy elmondják spirituális szépségük belső vízióit. Általában az embereknek klasszikus tündér képében jelennek meg.A szilfek aktívak, gyors mozgásúak és beszédűek. Okosak és intelligensek, de körmönfontak lehetnek kifejezésmódjukban. Természetük szerint a szilfek zárkózottak és elkülönültek. Hívható segítségük az alkotás vagy olyan dolgok miatt, amik kapcsolatban állnak az intelligenciával és az elmével, vagy az intellektus termékeivel.

Undinék -víz elemhez köthetők!Az Undinék tevékenysége minden folyékony dolog vitalitásában megjelenik, tehát alapvető szerepük van a növény, állat és az emberi életben. Az undinék gyakran teljesen emberi formában jelennek meg, mint szépséges hajadonok.Az undinék érzékinek és könnyednek látszanak mozdulataikban, és nagyon erős érzelmekkel rendelkeznek. Undinék a legemberibbek és a legvonzóbbak a négy elementális típus közül. Hajlamosak szimpatikusak és szeretni valók lenni, és a legsegítőkészebbek az érzelmi dolgok ügyeiben, mint a szerelem és a barátság, vágy és kedv.

Szalamanderek -végül ők lennének a tűz eleműek!A szalamanderek erős hatással vannak az emberi természetre, például a testhőmérsékletre. Okozhatnak különös temperamentumot is, amire mondhatjuk, hogy "forróvérű" vagy "forrófejű". A szalamanderek gyakran megjelennek az embereknek kicsi, gyíkszerű lángok formájában.A szalamanderek hevesek, gyors mozgásúak és nagyon fényesek. Labilisak is, főleg ami az érzelmeket illeti. A tűz hagyományosan kapcsolatban áll az akarattal, tehát a szalamanderek erőteljesek és nagyon makacsok lehetnek. Segítségük akkor hívható, ha az akarat és az erő ügyeiben várunk megoldást, mint például az akarat erő, konfliktus másokkal, háború és bátorság. Viszont, a labilis természetüknek köszönhetően, a szalamanderek hívása magával hozhatja a tűzalapú anomáliák veszélyét is. Aki hívja, annak járatosnak kell lennie a hasonló területeken, mielőtt szólítaná őket.

 

Források:

http://annwn.vndv.com/elementals.html

http://www.mimi.hu/ezoterika/elementalok.html

 

 Pontosabb meghatározás az Elementáláokról:

 

Földelementálok

Őket szokás más néven gnómoknak, törpének, manóknak, koboldoknak nevezni. A Földön fellelhető szilárd halmazállapotú tárgyakhoz köti őket. Nekik köszönhetjük az anyagi megvalósulást. Születésükkor archékról (korszellemek) fűződnek le. Éteri testük életéterből áll, asztrális testük pedig a Föld asztrális testével esik egybe. Az elementálok közül ők a legintelligensebbek. Tudatosak, figyelmesek, képesek egy pontra fókuszálni.
Szerepük szerint ők juttatják el a növényekbe a tápanyagot, és szabják meg azok növekedési irányát is. Érdekes módon a holdfázisok nagyban befolyásolják érzelmeiket. Teliholdkor rossz hangulatban leledzenek, újholdkor viszont jókedvük van. Fontos tudni, hogy a kétéltű állatok éteri és asztrális rezgése blokkolja a földelementálok energetikai rendszerét, ezért félnek a kétéltűektől. Az ellenerők kedvelt trükkje, hogy a földelementálok gyújtópontját egy kétéltűhöz kötik, ekképpen bénítva le, és szakítva el őket a feladatuktól.

 

Vízelementálok

A mondák sellői, nimfái és udinéi ők. Minden folyékony és víznemű szubsztanciában megtalálhatóak. Az arkangyali rendről válnak le. Éteri testük hangéter, vagy más néven kémiai éter. Tudatuk álomszerű állapotban van, kevésbé éberek és tudatosak, mint a földszellemek. Megjegyzendő, hogy szellemi szempontból ők vesznek részt mindenfajta kémiai folyamatban, reakcióban. Feladataik közé tartozik a folyadékok áramlásának fenntartása a növényekben. Segítségükkel játszódnak le a levelekben a kémiai asszimilációs folyamatok, és ők tartják fenn a folyadékháztartást is. Érdekes ellentmondás, hogy a vízelementálok és a halak kapcsolata hasonlít a földelementálok és a kétéltűek kapcsolatához: éppen a víz szellemei nem kedvelik a halakat!

 

Levegőelementálok

Más néven tündérek vagy szilfek. A légnemű és gázjellegű dolgokban vannak jelen. Az angyali rendről fűződnek le. Étertestük fényéterből áll. Általában nem egyedül vannak jelen, mindig kapcsolódik hozzájuk egy más jellegű szellemiség (például a köd=víz+levegő). Hozzájuk tartozik a növények ősképének beleszövése az egyedi növénybe. Ennek köszönhetjük, hogy az egyéni vonásokon túl az egy fajba tartozó növények hasonlítanak egymásra. Ha ők nem lennének, akkor a növényeket nem lehetne fajok szerint csoportosítani, mert egyik sem hasonlítana a másikra.
A levegő szellemei rokonszenvvel viseltetnek a madarak iránt. Ha sikerül gyújtópontjukat egy madárhoz kötni, az emeli tudatszintjüket és fejleszti őket. Amikor a madár repül, szárnyainak érintkezése a levegővel egyfajta zenének hangzik számukra.
Ha valaki repülőn utazik, érdemes esetleg egy pillantást vetnie éteri látással a szárnyakra, csakhogy kiderüljön a levegőelementálok fontos szerepe az ember életében...

 

Tűzelementálok

A mítoszokban mint szalamander ismerhetünk rájuk. Ők nem közvetlenül a felsőbb hierarchiákból válnak ki; az állatok csoportlelke az, amelyből lefűződtek. Az állatok csoportlelkei viszont az erőkből (mozgásszellemek) származnak. Éteri testük hőéterből áll. Szerepük az, hogy a hőt eljuttassák a növényekbe, és biztosítsák a Föld belső hőjét. A tűz szellemei a rovarokhoz vonzódnak, és gyakran kötődnek a különböző virágporokhoz, egyfajta hajóként használva őket. Hozzájuk tartozik az átváltozás minősége. Ennek megfelelően a komposztban tanulmányozható legjobban a működésük.
A tűzelementálok születésével kapcsolatban megfigyelhető, hogy a háziasított állatok csoportlelkéből könnyebben válnak ki, mivel ezek közelebb állnak az emberhez.

 

 Forrás:

feketemacska.gportal.hu

Kategória: Okkult lények | Hozzáadta:: Kyoko (2011-03-12)
Megtekintések száma: 10882 | Helyezés: 5.0/2
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Riofire
Körkérdésünk
Milyen lény lennél?
Összes válasz: 117
Mini-chat
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala